De regel van 3

Waar is de tijd gebleven, als ik dan zeg vroeger, vroeger was toch alles beter?. Maar wat kan jij je nou nog van vroeger herinneren?. Geboren in 1983 dat ik ben ,en gezien het feit dat ik tot aan de laatste jaren niet veel heb geweten. Maar hoe komt dat nou eigenlijk, dat ik nu in 2021 ineens mij enorm ben gaan verdiepen in het verleden?. Is het omdat ik zoveel moeite heb met veranderingen in het leven?. Op zich valt dat voor mij best mee, ik kan best goed meebewegen in nieuwe trends, en mode’s. Maar als het aankomt op mijn normen en waarden die bij mij toch wel fundamenteel zijn ingebakken. Kan ik zeggen ja ik heb moeite met de transitie van de nieuwe wereld vandaag de dag. En is dat dan ook heel raar ? of is het volkomen normaal?. Zoals ik vandaag op 26 Juni 2021 ,de uitspraak deed” ik voel mij totaal geen Nederlander meer”, Waarop de tegen partij reageerde ”ik voel mij zeer zeker in hart en nieren een Hollander!”. Maar is het ook de waarheid die er gesproken werd? want wat is nu eigenlijk de Hollander in definitie?. En wat maakt het mij als ik , mij na deze definiëring nog steeds geen Hollander voel, en de conclusie kan leggen dat ik dus ook geen Nederlander ben. Wat dan? Wat ben ik dan wel?. maar in in welk opzicht kan een Nederlander zijn een waarheid bevinding wezen? Is jezelf bestempelen als Nederlander niets meer dan jezelf rangschikken op de wereld bol?. In mijn optiek heeft het niets te maken met wat de wereld vandaag de dag uitstraalt. Kijk ik weet donders goed wat ik ben , wie ik ben, en wie ik niet wil worden. Laat dat nou het mooiste zijn aan dit alles. Maar een belangrijk gegeven is dat de tegenpartij die mijn uitspraak moest verwerken, ook 20 jaar jonger in leeftijd is als dat ik ben. Daarin zit toch wel een heel groot verschil, want ik ben tenslotte niet de generatie die hij verworden is. Maar dan rijst bij mij de vraag… Wat is de nieuwe generatie eigenlijk geworden?. Welke normen en waarden dragen deze jonge spruiten met zich mee, die voor mij toch wel de wereld aan het veranderen zijn. In een wereld die ik totaal niet ben.

Wat mij wel opvalt is dat de mensen om mij heen, niet de diepte in kunnen gaan met denken. Het is zo oppervlakkig , en als ik een duik neem is er niemand die mij volgt. Wat is dat wat het de ander tegen houdt verder te denken dan dat het narratief is?, een narratief wat schijnbaar niet verder doordacht is, omdat er simpel weg geen reden is er verder over na te denken, het is wat het is , en wat er verder achter schuilt en of kan schuilen doet niet ter zaken. Het voelt meer aan van ik leef vandaag en morgen bestaat niet. En dat is toch wel een zeer zwakke instelling als je het mij vraagt., zou dit komen omdat de individu eigenlijk een wereld wijd concept is geworden, waarin een ieder de zelfde normen en waardes en richtlijnen moet volgen om zich als een deugdzaam mens te mogen betitelen? De mens als een collectief, een geheel, alle individuen in 1 transitie,…. Wij zijn allen 1 en niemand is nog iemand meer, 1 indentiteit 1 regel en 1 doel. En dat zijn de 3 categorie’n die je moet gehoorzamen, meer wordt er van u niet gevraagd….

1 indentiteit

Wie ben ik? wat ben ik? wat is mijn oorsprong? Wat is een mens? is het aards? of is het buitenaards? Niks bestaat zonder een in en een uitgang. Dus de connectie is niet op zichzelf, maar is in verbinding met 2 krachten. de Creatie van het aardse en de oorsprong van het buitenaardse. De maan kan niet zonder de aarde, en de aarde kan niet zonder de zon. Zoom je verder uit, dan zie je een structuur van afhankelijkheid. Wat is het effect van de rest zonder 1 van de ander?. Kan de aarde bestaan zonder jupiter? Houden de planeten elkaar in evenwicht? Welke planeet is het oudste, of zijn alle planeten even oud? en is de zon de vader en moeder van elk ontstaan van leven in ons universum?. Is er leven op mars? Komen vrouwen van Jupiter? of is dit geklets in het luchtledige?. Of denk ik gewoon teveel, en zijn mijn vragen , nutteloze gedachtes?. Wat zou ik zijn zonder gedachtes?. Ben ik dan volledig te besturen?. Wat als ik geen vragen meer heb?. Ben ik dan überhaupt mens?. En ben ik dan ontaard?. Zonder een ego, is er geen lust tot leven. En zal men leven zonder weerstand, tegen beïnvloeding van buitenaf.

1 regel